Σαν σήμερα: Η απώλεια του Νίκου Σαμαρά

Διαφήμιση

Σαν το σπίτι του

Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 1998 στην εξορία αναγκάστηκε να υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός την Καλαμάτα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Οι πράσινοι είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας και αγωνίστηκαν κόντρα στη «μαύρη θύελλα» στο γήπεδο των Τρικάλων. Περισσότεροι από 12.000 πιστοί φίλοι του  «τριφυλλιού» μετέτρεψαν το γήπεδο σε Λεωφόρο και η ομάδα τους αποζημίωσε, αφού κέρδισε με 1-0 χάρις σε γκολ του Κρίστοφ Βαζέχα.

Με τον «killer»  Αντωνιάδη ήταν όλα εύκολα

Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 1970 ο «ψηλός« σημείωσε καρέ τερμάτων. Συγκεκριμένα ο άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού που συνήθιζε να ματώνει τα αντίπαλα δίκτυα με γκολ και έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο πέτυχε χατ τρικ  μέσα σε 4 λεπτά. Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 3-0 της 4-1-1970 ο “ψηλός” είχε σκοράρει στο 82′, 84′ και 86′.

Δύο «απώλεις», πιο φτωχή η «πράσινη» οικογένεια

Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 2013 ο Παναθηναϊκός «έχασε» δύο αθλητές του που έδωσαν το δικό τους στίγμα στην παναθηναϊκή οικογένεια. Ο λόγος για τους Νίκο Σαμαρά και τον Μιχάλη Κυριαζόπουλο. Ο πρώτος ήταν σπουδαίος αθλητής του βόλεϊ και φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος για 2 σαιζον( 2000-2002) και έγινε πολύ γρήγορα από τους αγαπημένους της κερκίδας και  ο Μιχάλης Κυριαζόπουλος αθλητής στην ποδοσφαιρική ομάδα ήταν ένας στρατιώτης που φόρεσε την πράσινη φανέλα για 11 χρόνια( 1939-1950).

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιανουαρίου 2013 όταν ο πετοσφαιριστής  Νίκος Σαμάρας ”έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή. Ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα. Είχε αγωνιστεί για πολλές ομάδες εντός αλλά και εκτός συνόρων, ενώ για 2 χρόνια ήταν μέλος του Παναθηναϊκού.

Ο Νίκος Σαμαράς γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1970 στη Στουτγκάρδη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Ορεστιάδας, την οποία ανέδειξε σε μία από τις κορυφαίες της χώρας μας τη δεκαετία του ’90. Με την ακριτική ομάδα, μάλιστα, έφτασε στη δεύτερη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας (Challenge Cup) το 1995, χάνοντας στον τελικό από την πανίσχυρη Παλαβόλο Πάρμα με 3-0 σετ.

Το 1998 άφησε την Ορεστιάδα για την ιταλική Φαλκονάρα. Επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα για να αγωνισθεί στον Ηρακλή, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2000. Το καλοκαίρι του 2000 πήρε μετεγγραφή για τον Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε έως το 2002.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, την ισπανική Σεβίλλη, στην Φενερμπαχτσέ, την ελβετική Σενουά, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κι έκλεισε την καριέρα του στον Μίλωνα, σε ηλικία 42 ετών. Υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας πετοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα πέντε χωρών.

Επιπλέον όμως, με την Εθνική ομάδα είχε καταφέρει να αγωνιστεί 263 φορές και το 1994 κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλεϊ Μπολ, που έγινε στην Ελλάδα. Υπήρξε και 160 διεθνής με την Εθνική Εφήβων, με την οποία κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1989.

Απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου του 2013 από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, κατά τη μεταφορά του στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Νωρίτερα βρισκόταν σε σπίτι φίλων του, όταν ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και λιποθύμησε. Ήταν παντρεμένος με την Έλενα και είχε ένα γιο, τον 5χρονο Στράτο.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.