“Πράσινο” και “ερυθρόλευκο” πήγαινε-έλα (vids, pics)

Διαφήμιση

Αν και δεν είναι κάτι το συνηθισμένο για τα Ελληνικά δεδομένα… πολλοί ποδοσφαιριστές υπήρξαν «Ιούδες» για τους «αιώνιους» αντιπάλους. Η αρχή έγινε στην εποχή των 30s, και πιο συγκεκριμένα από το 1927…

Διαφήμιση

Οι «διπλοί» πράκτορες είναι 32! Εξ αυτών οι 18 άλλαξαν φανέλα στον 20ο αιώνα και οι υπόλοιποι 14 έπαιξαν για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου τον 21ο αιώνα. Σίγουρα το ταξίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και τούμπαλιν δεν είναι εύκολο, ειδικά για τους πρωταγωνιστές που ακούν τα «μύρια όσα» από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Από τον Λεωνίδα Καλογερόπουλο, τον πρώτο… διπλό πράκτορα που έκανε το ταξίδι αυτό με μετ’  επιστροφής εισιτήρια… ακόμη 13 πήραν τον «κόκκινο» δρόμο. Στην αντίπερα όχθη οι «προδότες» των ερυθρολεύκων είναι περισσότεροι καθώς 18 ποδοσφαιριστές ασπάστηκαν τη «Παναθηναϊκή ιδέα». Προορισμός που τους γέμισε δόξα και πολλά τρόπαια.

Διαφήμιση

Με αφορμή το Κυριακάτικο (14/2) «αιώνιο» ντέρμπι για τη 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Λεωφόρο, το Trifilara.gr σας παρουσιάζει τους 32 «Ισκαριώτες» και των δύο ομάδων:

Δρομολόγιο… Αθήνα – Πειραιάς

Διαφήμιση

Λεωνίδας Καλογερόπουλος
Ήταν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού από το 1920 έως και το 1926. Το 1927 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που «μετακομίζει» από τον έναν «αιώνιο» αντίπαλο στον άλλον.
Παρέμεινε για έναν χρόνο στους «ερυθρόλευκους» και το 1928 πήρε το εισιτήριο της επιστροφής για το Τριφύλλι, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1931.

Χαράλαμπος Φυλακτός
Ο Χαράλαμπος ή Μπάμπης Φυλακτός ήταν επιθετικός που αγωνιζόταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την περίοδο 1947-1954, όπου κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας (1948-49, 1952-53) και τέσσερις φορές αυτόν του πρωταθλητή Αθηνών (1948-1949, 1951-1954).
Συμπλήρωσε 84 συμμετοχές και σκόραρε 22 τέρματα. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετανάστευσε στον Πειραιά για μια διετία (1954-56) στον Ολυμπιακό.

Λάκης Σοφιανός ή αλλιώς ο… διαβολάκος των γηπέδων

Ο «διαβολάκος» έπαιξε στους “πράσινους” από το 1953 – 1960 όπου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν (1954-55) και διεκδίκησε σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Εκείνη την περίοδο, έγινε γνωστό ότι ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αβέρωφ, ο Παναθηναϊκός ζητούσε ειδική άδεια με σκοπό να αγωνίζεται στα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Το 1958, επιτέθηκε σε διαιτητή και τιμωρήθηκε με αφαίρεση της φίλαθλης ιδιότητας του. Το καλοκαίρι του 1960 αλλαξοπίστησε και πήρε τον δρόμο προς τον Πειραιά.

Νίκος Αλέφαντος

Ποιος δεν ξέρει τον… κύριο «Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου». Ο Αλέφαντος είχε πολύ σύντομη καριέρα με τα «πράσινα». Ο 17χρονος τότε είχε περάσει από τα «τσικό» του Τριφυλλιού ενώ έφτασε να παίξει και με την πρώτη ομάδα!
Στις 26 Φεβρουαρίου 1956 ο Αλέφαντος αγωνίστηκε με τους «πράσινους» κόντρα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, στον οποίο μετέπειτα επίσης αγωνίστηκε και μάλιστα με τη φανέλα της ομάδας της Εύβοιας σκόραρε σε βάρος του Ολυμπιακού Πειραιώς… μετέπειτα την ιστορία του την ξέρουμε όλοι μας .

Αντώνης Αντωνιάδης

Ό ψηλός που φώναζαν όλοι…έπαιξε με το Τριφύλλι στο στήθος για 10 χρόνια και το εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 5 φορές (1970, 1972, 1973, 1974, 1975). Μάλιστα τα 39 του γκολ τη περίοδο 1971-72 είναι ρεκόρ ακατάρριπτο μέχρι σήμερα.
Συμμετείχε στο έπος του 1971 όπου αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άγιαξ. Ο Αντώνης Αντωνιάδης εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 τέρματα και αποδείχθηκαν πολύτιμα για την πορεία ως τον τελικό.

Το καλοκαίρι του 1978 όμως αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε μία περίοδο και σε 13 αγώνες σημείωσε 7 γκολ. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στον Ατρόμητο Αθηνών, για να επιστρέψει το 1981 στον Παναθηναϊκό όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Το 1982, μετά από 22 χρόνια καριέρας, εγκατέλειψε την ενεργό δράση, στην πραγματικότητα όμως τελευταία φορά αγωνίστηκε τον Νοέμβριο του 1980, δηλαδή την περίοδο 1980-81, εναντίον της Δόξας Δράμας στη Λεωφόρο. Εκεί χάρισε στον κόσμο του Τριφυλλιού το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό γκολ του.

Κρίς Καλαϊτζής

Ο Ελληνοαυστραλός αριστερός μπακ-χαφ επιχείρησε το μεγάλο άλμα του για Ολυμπιακό όχι καλοκαίρι, όπως όλοι οι προηγούμενοι, αλλά Δεκέμβρη δίνοντας περισσότερο σασπένς στη μεταγραφή του.
Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1992 όταν και τελικά μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια, σκοράροντας μάλιστα το 1994 με εκπληκτικό τρόπο κατά της πρώην ομάδας του

Γεώργιος Γεωργιάδης

Ο Γεωργιάδης αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό το διάστημα 1992-1998. Το 1995 ήταν η καλύτερη χρονιά του, όταν κατέκτησε το νταμπλ με την ομάδα του και παράλληλα ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς.
Ήταν μέλος της ομάδας που έφθασε στον ημιτελικό του Champions League το 1995-96, ‘ολοι οι «αιώνια» πιστοί έχουν δεί τα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο και αναπολεί τα γεγονότα… όμως η τύχη δεν γέλασε στον Παναθηναϊκό αφού αποκλείστηκε από τον Άγιαξ. Το 2003 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πανηγύρισε το νταμπλ του 2005

Χάρης Γραμμός

Αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό, συμμετέχοντας σε 215 αγώνες της Α΄ Εθνικής σκοράροντας 45 γκολ στο πρωτάθλημα και 11 στο Κύπελλο.
Με τους «πράσινους» κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1969, 1970, 1972) και 2 κύπελλα (1967, 1969).
Ο Γραμμός συμμετείχε σε 23 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 στο Στάδιο Γουέμπλεϊ. Το 1976 αγωνίστηκε για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό

Μιχάλης Κωνσταντίνου

Ίσως από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην οικογένεια του Τριφυλλιού. Το καλοκαίρι του 2005 πήρε τα παπούτσια του και πήγε στους «κόκκινους» μετά από τέσσερα φανταστικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ του Κύπριου φορ, περίμενε καλή πρόταση για τον πελάτη του από ομάδα του εξωτερικού…

Όμως η πρόταση δεν ήρθε ούτε από τον Παναθηναϊκό, ούτε από την ομάδα του εξωτερικού. Έτσι την ευκαιρία άρπαξαν οι «ερυθρόλευκοι» και τον έκλεισαν για δύο χρόνια. Ο αγαπημένος «πράσινος» Μιχαλάκης ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε “εχθρό” στα μάτια των «αιώνιων πιστών» Το μεγαλύτερο σοκ το έπαθε ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο του 2006,όταν ο Κωνσταντίνου σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε έξαλλα.

Αντώνης Νικοπολίδης


Μετά από 15 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Αρτινός τερματοφύλακας ήθελε ένα τελευταίο, καλό συμβόλαιο στους “πράσινους”. Το ποσό που του προτάθηκε όμως δεν τον κάλυψε και… απέρριψε τη πρόταση.

Ήταν η εποχή που είχαν αρχίσει και τα πρώτα σενάρια επικείμενης συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό.
Αφού μεσολάβησε ο θρίαμβός του με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, πήρε το καπελάκι του και έφυγε… στον Ολυμπιακό που και έμεινε μέχρι το 2011.

Στέφανος Καπίνο
Ίσως και από τις μεγαλύτερες «προδοσίες» που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ποιο θα το διανοούνταν πως ο Στέφανος, μεγαλωμένος από μικρός στα «Παναθηναϊκά ιδεώδη» (2011-2014)θα κατέληγε στον «αιώνιο» αντίπαλο.
Από μικρός στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού… γέννημα θρέμα, έριξε πέτρα πίσω του και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό μετά από41 εμφανίσεις με τα «πράσινα».

Σπύρος Ρισβάνης


Ο Ρισβάνης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στις οποίες αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2013.
Στις 30 Ιουλίου του 2013 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Την ίδια χρονιά, και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, έκανε και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, εναντίον του Πλατανιά.
Στις 28 Αυγούστου του 2014, έκανε και το ντεμπούτο του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο Europe Leauge, κόντρα στη Μίντιλαντ, κερδίζοντας την 1-2.
Στην Αθηναϊκή ομάδα αγωνίστηκε έως τον χειμώνα του 2015, πραγματοποιώντας σε όλες τις διοργανώσεις 19 συμμετοχές.
Έπειτα ακολούθησε και εκείνος τα καμώματα του Καπίνο και… πήγε μια βόλτα από το λιμάνι…

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος


Το καλοκαίρι του 2008 ο Λάζαρος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό έναντι συμβολαίου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του στο “τριφύλλι” ήταν την περίοδο 2009-10 όταν κατέκτησε το νταμπλ.

Στους «πράσινους» παρέμεινε από το 2008 μέχρι το 2013 και έπειτα από αρκετές ομάδες κατέληξε να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού (2018) λερώνοντας το όνομά του στους φίλους του Τριφυλλιού.

Στέφανος Ευαγγέλου

Το 2016, έπαιξε για πρώτη φορά  με τον Παναθηναϊκό πραγματοποιώντας 15 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είχε καταφέερει κάτι αξιόλογο με τους “πράσινους”. Έτσι, το 2018 μετακόμισε στον Ολυμπιακό.

 

ΣΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

 

Κώστας Παπάζογλου

Ο Παπάζογλου αποτέλεσε παίκτης του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1965, αγωνίστηκε μόλις σε μια αναμέτρηση και δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο Τριφύλλι.

Γιώργος Δεληκάρης

Ο Δεληκάρης για τον Ολυμπιακό και του δεν ήταν ένας απλός παίκτης. Ήταν το φτωχό παιδί από τον Πειραιά που έκανε πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Πειραιωτών. Αλλά.. τα όνειρα γκρεμίστηκαν με την μεταγραφή του στο Τριφύλλι…

Η μεταπήδηση του Γιώργου Δεληκάρη από τους Ερυθρόλευκους στους Πράσινους , χαρακτηρίστηκε ως «Η μεταγραφή της δεκαετίας» και αναφέρθηκε ως πρώτο θέμα στα εξώφυλλα των εφημερίδων της εποχής εκείνης.

Η απόδοσή του στον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού κατά την άφιξή του. Η πιο Πράσινη στιγμή του ήταν η τεσσάρα στη Γιουβέντους μέσα στο ζεστό σπιτικό του Παναθηναϊκού για το  Κύπελλο ΟΥΕΦΑ,  Σε εκείνον τον αγώνα έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και σκόραρε. Με τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1982.

Γιάννης Κυράστας


Ο αγαπημένος  παίκτης των Παναθηναϊκών.  Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έπαιξε στην πρώτη ομάδα των “ερυθρόλευκων” για εννέα χρόνια αλλά στις συνειδήσεις των φιλάθλων πέρασε ως ο αγαπημένος παίκτης του οργανισμού του Παναθηναϊκού.

Το 1981 ο αείμνηστος Κυράστας, μαζί με τον Μάικ Γαλάκο, αποτέλεσαν τις πρώτες μεταγραφικές βόμβες του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τον Ολυμπιακό. Έπαιξε μόνο πέντε χρόνια με το Τρίφυλλο στο στήθος αλλά κατάφερε να γίνει ένα από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές των “αιώνια πιστών”

Κατέκτησε με τους “πράσινους” 2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, μα πάνω απ’ όλα κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό. Σχεδόν όλους τους τίτλους του τους κέρδισε με το “πράσινο” περιβραχιόνιο . Μάλιστα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985.

Μάϊκ Γαλάκος

Ακόμα μια μεταγραφή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό που δημιούργησε σάλο… Μάλιστα μεγαλύτερο και από αυτήν του Κυράστα! Το 1981 άφησε πίσω του την ομάδα του Ολυμπιακού και μπήκε σε άλλο κόσμο. Έναν κόσμο που του χάρησε πολλά και θα μείνει για πάντα στην ιστορία του Τριφυλλιού.

Με τον Παναθηναϊκό άργησε να πάρει πρωτάθλημα, αυτό ήρθε κάτω από τις οδηγίες του Γιάτσεκ Γκμοχ μόλις το 1984, αλλά και στη Λεωφόρο κατάφερε να αφήσει έντονο το ποδοσφαιρικό αποτύπωμα.

Νίκος Σαργκάνης

Αν πραγματικά υπάρχει μετακίνηση Έλληνα ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό που έγινε σίριαλ, αυτή έχει να κάνει κυρίως με την περίπτωση του Νίκου Σαργκάνη.

Το 1985 το “Φάντομ” όπως τον έλεγαν οι ποδοσφαιρόφιλοι αποφάσισε να αφήσει πίσω του τον Ολυμπιακό. Τον κάλεσε ο τότε πρόεδρος των “Ερυθρολεύκων”, Σταύρος Νταϊφάς και του κατέθεσε την πρότασή του για την ανανέωση του συμβολαίου. Το ποσό ήταν μικρό και έτσι εντάχθηκε  στον Παναθηναϊκό.

Με τη μεταγραφή του, ο ήδη πανίσχυρος Παναθηναϊκός έγινε απόλυτος κυρίαρχος. Τη σεζόν 1985-1986 το ρόστερ των “πράσινων” αριθμούσε 12 Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι να απορεί κανείς ότι η ομάδα εκείνη τη σεζόν έκανε σχεδόν περπατώντας το νταμπλ.

Νίκος Βαμβακούλας

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο απ’ τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Λαυρεωτικής σε πολύ μικρή ηλικία αγωνιζόμενος ως επιθετικός. Το καλοκαίρι του 1977 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Έμεινε στην ομάδα του Πειραιά για 8 συνεχείς περιόδους (197 συμμετοχές) και στη συνέχεια αποχώρησε για να μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίσθηκε για 4 χρόνια, μέχρι και την περίοδο 1988-89.

Πήγε, λοιπόν, και ο Νίκος παρέα με τον Σαργκάνη και με προξενητή μάλιστα τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα ο οποίος είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο το 1981…

Στράτος Αποστολάκης 

Το 1990 δεν ήταν 1981, ούτε καν 1985. Τα πράγματα είχαν σοβαρέψει επικίνδυνα, ο χουλιγκανισμός γιγαντωνόταν, η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό χτυπούσε πλέον κόκκινο! Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πάντως δεν δίστασε ούτε τότε και έναν από τους καλύτερους παίκτες των “ερυθρόλευκων” τον έντυσε στα πράσινα, ήταν ο Στράτος Αποστολάκης!

Τα πρωτοσέλιδα οργής και μίσους έδιναν και έπαιρναν και η ΕΠΟ, πανικόβλητη και φοβούμενη τα χειρότερα, ματαίωσε τον τελικό του Σούπερ Καπ μεταξύ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ο Στράτος Αποστολάκης έκανε μία θαυμάσια καριέρα στον Παναθηναϊκό μετρώντας τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και συμμετοχή στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996.

Τάσος Μητρόπουλος

Ο “Ράμπο” έχτισε το μύθο του στους “ερυθρόλευκους”. Πάντα πρώτος στα ντέρμπι, ζούσε και ανέπνεε για τα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο.  Το καλοκαίρι του 1994 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έκανε για ακόμη μια φορά τη μεγάλη έκπληξη και πρότεινε στον Μητρόπουλο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν το γεγονός ότι ο “Ράμπο” δέχθηκε! Με τους “πράσινους” δεν έκανε πολλά  παίρνοντας μόλις 2 συμμετοχές…

Γιώργος Καπουράνης

Αναδείχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνίστηκε ως επαγγελματίας για τρεις σεζόν από το 1985-86 ως το 1987-88 χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί. Ήταν μεσο-αμυντικός και έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 29 Μαρτίου 1986 σε ηλικία 20 ετών. Το 1993 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο κέρδισε θέση στη βασική ενδεκάδα και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1995, (1996) και δύο Κύπελλα (1993, 1995). Επίσης, αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου 1997.

Λευτέρης Πουπάκης

Από το καλοκαίρι του 1973 έπαιζε στον Ολυμπιακό. Στο σύλλογο του Πειραιά αποτέλεσε “δίδυμο” τερματοφυλάκων μαζί με τον Παναγιώτη Κελεσίδη. Το 1981 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός με συμβόλαιο ενός έτους.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος 


Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός κατά σειρά σε Άουγκσμπουργκ (2013), Πλατανιά (το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2013-14), Εργοτέλη (το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2014-15) και Νιμ. Το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος και τον Ιανουάριο του 2016 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Στους “πράσινους” έμεινε έναν χρόνο συμπληρώνοντας 24 συμμετοχές με το Τριφύλλι στο στήθος.

Τάσος Αυλωνίτης 

Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έλαβε μέρος στην προετοιμασία του συλλόγου, όμως με την ολοκλήρωσή της αποφασίστηκε όπως παραμείνει ως δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τελικά όμως με την ξαφνική αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου τα δεδομένα άλλαξαν και παρέμεινε στην ομάδα του Πειραιά.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Όμως στις 18 Απριλίου 2018 το σύμβολαιό του με τους πράσινους λύθηκε κοινή συναινέσει. Ο Αυλωνήτης πήρε μόλις 6 συμμετοχές με το Τριφύλλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τάσος Αυλωνίτης είχε σκοράρει σε ντέρμπι αιωνίων στις 26-10-2014 με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Νίκος Βέργος

Με εντυπωσιακή παρουσία στην Κ17 (πρώτος σκόρερ της ομάδας δύο σερί σεζόν) και από το 2013 στην Κ20 του Ολυμπιακού, ο διεθνής με την ομάδα Νέων, Νίκος Βέργος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο του 2013 στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Φωκικό. Στις 19 Μαρτίου του 2014 έπαιξε ως αλλαγή στο εκτός έδρας ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φάση των 16 του Champions League όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0. Στις 22 Αυγούστου του 2018 και αφότου έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τους πράσινους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κισσαμικό για το Κύπελλο Ελλάδας που έληξε 1-2, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από 14 μήνες. Αυτό ήταν το πρώτο αλλά και τελευταίο του γκολ με την φανέλα του Τριφυλλιού.

Φάνης Τζανδάρης

Στις 2 Ιουλίου 2015, ο Τζανδάρης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Στις 19 Ιανουαρίου 2016, εντάχθηκε ως δανεικός στον Πανιώνιο για 6 μήνες, αφού δεν πραγματοποίησε εμφανίσεις με την φανέλα των Ερυθρολεύκων. Στις 21 Αυγούστου 2017 εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Με τους “πράσινους” σημείωσε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Δημήτρης Κολοβός

Ο Κολοβός αποκτήθηκε από τους “Ερυθρόλευκους” το καλοκαίρι του 2013, όμως είχε την τύχη του δανεικού… δανεισμό σε δανεισμό κατέληξε στον Παναθηναϊκό που είχε την ίδια τύχη. Ο 27χρονος παραχωρήθηκε και από τους  “πράσινους” ως δανεικός  στη Σερίφ Τιρασπόλ. Παραμένει μέχρι και σήμερα απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Επαμεινώνδας Παντελάκης

Το καλοκαίρι του 2015, υπέγραψε στον Ολυμπιακό, όμως αμέσως μετακινήθηκε ως δανεικός στον Κισσαμικό, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, τον Ιούνιο του 2018. Στις 10 Αυγούστου 2018, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό αλλά έκατσε μόνο έναν χρόνο.

Σεμπάστιαν  Λέτο

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος… Δεν είναι άλλος ποδοσφαιριστής από τον Σεμπάστιαν Λέτο. Τί να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη αριστούργημα… Μάλιστα είναι ο μόνος ξένος που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο “αιωνίων” αντιπάλων! Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήρθε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασμού του Ολυμπιακού, ως δανεικός από την Λίβερπουλ. Ο Λέτο με την “ερυθρόλευκη” φανέλα συμπλήρωσε 37 συμμετοχές, έχοντας 2 γκολ και 10 ασίστ. Από την αρχή φαινόταν πως αυτή η ομάδα δεν του ταιριάζει…

Το καλοκαίρι του 2009 , όταν ο δανεισμός του Λέτο στον Ολυμπιακού είχε τελειώσει, η “πράσινη” ΠΑΕ δαπάνησε το γενναιόδωρο  ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει με μορφή μεταγραφής. Μάλιστα με 5ετές συμβόλαιο!

Το ντεμπούτο του Λέτο με το Τρίφυλλο στο στήθος δεν  ήρθε σε σωστό timing… Οι “πράσινοι” έπαιζαν για  για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία που γνώρισαν την ήττα με 3-1. Απο εκεί και πέρα ο Λέτο πήρε τον Παναθηναϊκό αέρα και με τον Τζιμπρίλ Σισέ εκτόξευσαν τον Παναθηναϊκό στα ουράνια με αποκορύφωμα  το νταμπλ του 2010.

Στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη σημείωσε το νικητήριο και μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0). Έγινε τέταρτος αρχηγός για την σεζόν 2011-2012 μετά την αποχώρηση του αρχηγού Τζιμπρίλ Σισέ και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην οποία έχει ξεκινήσει με 10 γκολ σε 7 συμμετοχές στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Οι εμφανίσεις του ήταν αρκετές για να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 19 πόντους, έχοντας παίξει λιγότερα παιχνίδια από τους περισσότερους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Λέτο συνέχισε με λαμπρή φόρμα να σκοράρει 15 γκολ σε 13 αγώνες καθώς και 5 ασίστ, κρατώντας τον Παναθηναϊκό ακόμα στον αγώνα για τον τίτλο. όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη λόγω της εμφάνισης προβλήματος στο γόνατο του.  Ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να εκατοστίσει τις συμμετοχές του με τα “πράσινα”. Ο πρώην “πράσινος” συμπλήρωσε 98 συμμετοχές και σκόραρε 43γκολ.

 

 

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.