Πασάς στα Γιάννινα ή “Παλάς”… στα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός την Κυριακή το βράδυ με τους πράσινους να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο με τη γκολάρα του Παλάσιος το οποίο φέρει 100% τη σφραγίδα του Γιοβάνοβιτς.
Καθώς καλή η κριτική στον Σέρβο τεχνικό όταν κάνει λάθη αλλά θα πρέπει να του αναγνωριστεί η 100% παρέμβαση του στο παιχνίδι των Ιωαννίνων που έφερε την αλλαγή στη διάταξη της ομάδας και τη συνεργασία των Μαντσίνι-Παλάσιος για το 0-1 των πράσινων που έμεινε μέχρι τέλος.
Ούτε ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής δεν θα είχε στο μυαλό του πως οι αλλαγές με τους παίκτες που έφερνε από τον πάγκο αλλά και οι εσωτερικές κινήσεις που έκανε στο 73’ λεπτό της αναμέτρησης θα έφερναν στα επόμενα δευτερόλεπτα το γκολ που θα έδινε ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε και ο Νίκος Τζουάννης και θα με βρει απόλυτα σύμφωνο είδαμε τον πιο τολμηρό Γιοβάνοβιτς στα χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην έπαιξε με δύο βαριά κορμιά στην επίθεση, Ιωαννίδη και Σπόραρ μαζί, αλλά οι αλλαγές του και η μετατόπιση του Αράο στην άμυνα ώστε να παίξει με τον Βιλένα αμυντικό χαφ και να έχει ένα περισσότερο επιθετικογενή σχηματισμό έδειξαν πως ο Παναθηναϊκός ήθελε το παιχνίδι πάση θυσία.
Ήθελε το 2/2 στο ξεκίνημα της φετινής Super League ανεξαρτήτως της εμφάνισης του καθώς λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα δεν είχε σημασία τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη και το τρίποντο για το τριφύλλι.
Του «στράβωσε» πριν καν αρχίσει
Ο Γιοβάνοβιτς κατέβασε μια ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα, επτά στον αριθμό σε σχέση με το βασικό σχήμα κόντρα στους Πορτογάλους. Άφησε τον Πέρεθ στον πάγκο όπως επίσης και τους Μάκγνουσον, Βιλένα, Μαντσίνι ενώ δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Γεντβάι-Χουάνκαρ. Την ίδια ώρα είδε το παιχνίδι να του «στραβώνει» πριν καν αρχίσει. Εκτός ενδεκάδας ο Βέρμπις λίγο πριν τη σέντρα και δύο αναγκαστικές αλλαγές για το τριφύλλι πριν φύγει το πρώτο μέρος και μια ακόμη με την έναρξη του δευτέρου μέρους.
Και όμως ο Σέρβος τεχνικός το πάλεψε στο κεφάλι του και με τις δυνατότητες που του δίνει το φετινό βάθος στο ρόστερ έφερε από τον πάγκο αξιόλογους ποδοσφαιριστές, παίκτες ικανούς να του δώσουν τη νίκη και μέχρι το τέλος έψαξε ένα γκολ καθώς έμοιαζε πως όποιος κατάφερνε να πάρει προβάδισμα θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε τη νίκη.
Το γκολ ήρθε μετά τις αλλαγές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ έως το τέλος και να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με τους τρεις βαθμούς της νίκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Κόντρα σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που είναι μια εξαιρετική ομάδα και η οποία στην έδρα της θα δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους της. Είτε πρόκειται για συλλόγους με τους ίδιους στόχους όπως ο ΠΑΣ ή ακόμα ψηλότερους ή και ομάδες του Big-4.
Στις «διπλές» εβδομάδες ζητούμενο μόνο η νίκη
Από εκεί και πέρα σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του. Δεν ήταν όμως αυτό το ζητούμενο. Ούτε και θα είναι από εδώ και πέρα στις εβδομάδες με ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα ταυτόχρονα όταν από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνονται, τέσσερις, πέντε ή και περισσότερες αλλαγές.
Βέβαια είναι γεγονός πως όσο περνάει ο χρόνος οι παίκτες θα μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και θα μπορούν όχι μόνο να παίξουν μαζί στην ίδια ενδεκάδα αλλά να παίξουν και καλά.
Ο Αράο και το ρόστερ…
Αυτό που δεδομένα πρέπει να κρατήσουμε από το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων ήταν η παρουσία του Αράο. Ο Βραζιλιάνος μέσος στο πρώτο του 90λεπτο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως στόπερ στο τελευταίο κομμάτι τα πήγε αρκετά καλά. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη στις πρώτες μεταβιβάσεις του στον αγώνα αλλά λεπτό-λεπτό έμπαινε όλο και περισσότερο στο πετσί της αναμέτρησης, είχε τρεξίματα, ζήτησε μπάλες, έπαιξε το ρόλο του ποδοσφαιριστή ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση και εν γένει έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Τόσο ως «εξάρι» δίνοντας πολλές και πολύτιμες ανάσες στον Πέρεθ και αν παίξουν μαζί πιθανότατα να μην περνάει τίποτα, όσο και ως στόπερ.
Από εκεί και πέρα φάνηκε και στα Γιάννινα πως το ρόστερ έχει και άλλους παίκτες που μπορούν να μπουν στα ματς και να προσφέρουν λύσεις. Ακόμα δεν έχει παίξει ο Ζέκα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο Γερεμέφ. Έχει αγωνιστεί ελάχιστα ο Τσέριν ενώ από εκεί και πέρα ο χρόνος έχει μοιραστεί ανάμεσα στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Οπότε βάθος υπάρχει…
Σίγουρα κάποιος θα ήθελε έναν ακόμη επιθετικό, έναν ακόμη εξτρέμ, έναν ακόμη μπακ για το δεξί άκρο. Μένει να δούμε βέβαια αν στις μέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου γίνει κάποια κίνηση για έναν ποδοσφαιριστή που θα έρθει να βοηθήσει αρχικά στις εγχώριες διοργανώσεις τους πράσινους.
Απλά δεν γίνεται σε κάθε τραυματισμό να λέμε… Ορίστε είδες που χρειαζόμασταν έναν ακόμη παίκτη στα δεξιά, στο κέντρο, στην επίθεση. Έτσι η κάθε ομάδα θα έπρεπε να είχε 40 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους.