Όταν ο Παναθηναϊκός “χορεύει” αργεντίνικο τανγκό ( Pics) (Vids)

Διαφήμιση

Η Αργεντινή είναι μία χώρα με παράδοση και ιστορία στο ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου όλες οι ομάδες ανά την υφήλιο επιλέγουν ποδοσφαιριστές από την χώρα του τανγκό, για να προσθέσουν ποιότητα και μαχητικότητα. Ομοίως έχει πράξει και ο Παναθηναϊκός, επιλέγοντας αρκετούς παίκτες από της χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τον Φακούνδο Σάντσες να αποτελεί τον 21ο και τελευταίο αυτής της λίστας. Άλλοι έγραψαν ιστορία με την ομάδα και άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Διαφήμιση

Το trifilara.gr σας τους παρουσιάζει όλους αναλυτικά:

Διαφήμιση

Xουάν Ρομάν Βερόν:

O πατέρας του γνωστού και μη εξαιρετέου Χουάν Σεμπαστίαν Βερόν ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1972. Ο Μπρούχα ( Μάγισσα) αποτέλεσε τον πρώτο ξένο που ήρθε ποτέ στο Τριφύλλι, ως εγγονός του Έλληνα Πέτρου Κατσούλη. Αγωνίστηκε στους “πράσινους “μέχρι το 1974  ως αριστερός εξτρέμ και προσφέροντας πολλά στην επιθετική λειτουργία του Τριφυλλιού. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 57 ματς σκοράροντας 23 γκολ χωρίς ωστόσο να κερδίσει κάποιο τίτλο.

Διαφήμιση

Aρτέμιο Γκραμάχο:

Την ίδια εποχή με τον Ρότσα έφτασε στην Ελλάδα και ο Γκραμάχο. Ωστόσο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει αισθητή την παρουσία του και εν τέλη αποχώρησε το 1973. Σίγουρα σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι κάκιστες σχέσεις που είχε με τον τότε προπονητή του Τριφυλλιού Φέρεντς Πούσκας.

Όσκαρ Άλβαρες:

O Αργεντίνος επιθετικός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πας Γιάννενα το 1972. Εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του, αφού σημείωσε 77 γκολ σε 120 αγώνες. Όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη και κατάφερε να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι του 1976. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αποτέλεσε μία πραγματική μηχανή των γκολ σημειώνοντας 55 σε 115 εμφανίσεις. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Ατρόμητο για 1 σεζόν όπου έκλεισε την καριέρα του. “Έφυγε” από την ζωή τον Απρίλιο του 2016.

Ραούλ Μπάλιαν:

O Μπάλιαν έπαιξε στον Παναθηναϊκό την σεζόν 1976-1977. Η παρουσία του ξεχάστηκε γρήγορα αφού αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια δίχως να σκοράρει και χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του με οποιονδήποτε τρόπο.

Χουάν Ραμόν Ρότσα:

Ο “Ινδιάνος” ήρθε στον Παναθηναϊκό ως Μπουμπλής το 1979.  Και όμως κανείς δεν φαντάζονταν ότι θα υπηρετούσε τον σύλλογο 10 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια τόσο σας προπονητής, όσο και σαν σκάουτερ. Αδιαμφισβήτητα ήταν  ο Αργεντίνος που πρόσφερε τα περισσότερα στο Τριφύλλι, αφού ήταν “μάγος¨με την μπάλα και πολύ δυναμικός χωρίς αυτήν. Τελικά συμπλήρωσε 227 εμφανίσεις και 13 γκολ με την πράσινη φανέλα. Αδιαμφισβήτητο hilight της παρουσίας του ως ποδοσφαιριστής η σέντρα – ασίστ χωρίς παπούτσι στον Σαραβάκο στον αγώνα με την Παναχαϊκή.

Ρομπέρτο Αγουερόπολις:

O “Aργυρόπουλος”  ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1980 μετά από μεγάλη θητεία στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Τελικά ο Αργεντίνος αμυντικός συμπλήρωσε 26 εμφανίσεις με το Τριφύλλι δίχως να σκοράρει κάποιο τέρμα. Μάλιστα μία εξ αυτών ήταν στο ιστορικό 4-2 με την Γιουβέντους στην Λεωφόρο.

Ραούλ Αλφάρο:

O Άλφαρο φόρεσε τα πράσινα την σεζόν  1980-1981.  Συμπλήρωσε 12 εμφανίσεις και 2 γκολ, με το θέμα της ελληνοποιησής του να μην έχει happy end.

Λουίς Αντρεούτσι:

O προβληματικός χαρακτήρας του δεν τον άφησε να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του εντός του αγωνιστικού χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδρασή του προς την κερκίδα που τον αποδοκίμαζε, μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Καβάλα στην Λεωφόρο πιάνοντας σφιχτά τα γεννητικά του όργανα. Στην τελευταία του συμμετοχή με την πράσινη φανέλα αποβλήθηκε. Τελικά το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε βραχύβιο ( 1980-1981) αφού σημείωσε 4 γκολ σε 20 συμμετοχές.

Ούγκο Ντελγκάδο:

Για μία δεκαετία δεν ήρθε κάπoιος άλλος παίκτης από την Αργεντινή στον Παναθηναϊκό. Ίσως να έφταιγε η κακή παρουσία των Άλφαρο και Αντρεούτσι. Ποιος ξέρει; Tελικά το 1991 δόθηκε συνέχεια στην σχέση Παναθηναϊκού- Αργεντινής, μέσω του Ούγκο Ντελγκάδο. Παρόλο που εκείνος είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα του ΟΦΗ, με το Τριφύλλι κατάφερε να αγωνιστεί μόλις για 18 λεπτά στην ήττα από την Λάρισα. Όπως ήταν λογικό στο τέλος εκείνης της σεζόν αποτέλεσε παρελθόν.

Xουάν Χοσέ Μπορέλι:

Τι να πει κανείς για αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Ο “Χότα Χότα” ήρθε στον Παναθηναϊκό την ίδια χρονιά με τον Ντελγκάδο. Τα χνώτα του δεν ταίριαξαν ποτέ με τον Όσιμ μέχρι που ήρθε ο Ρότσα να επαναφέρει την τάξη. Στην πενταετή παρουσία του με το Τριφύλλι συμπλήρωσε 86 συμμετοχές με 26 τέρματα. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας που έφτασε ως τα ημιτελικά του Chamions league την σεζόν 1995-1996 πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ κόντρα στην Ριέκα που έβαλε το Τριφύλλι στους ομίλους, ενώ λίγους μήνες αργότερα η κεφαλιά του απέναντι στην ΑΕΚ χάρισε στον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα. Τελικά αποχώρησε για την Οβιέδο το καλοκαίρι του 1996.

Φερνάντο Γκαλέτο:

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Ένας πραγματικός παίκτης προπονητή, που αγωνίζονταν μπροστά από την άμυνα κάνοντας πολύ δύσκολα λάθος πάσα. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2001-2002. Με το Τριφύλλι συμπλήρωσε 90 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 2 τέρματα, έχοντας εν γένη μία εξαιρετική παρουσία.

Έζέκιελ Γκονζάλεζ:

Ο “Έκι” ήταν ο πρώτος αρτίστας που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα παιδιά των 90s. Ήρθε τον Γενάρη του 2004 και αμέσως έκανε την διαφορά. Απίστευτη τεχνική κατάρτιση, πάθος που ξεχείλιζε και τεράστια δίψα για τη νίκη. Αποτέλεσε βασικό πυλώνα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2004. Στη συνέχεια προσέφερε  πολλές στιγμές μαγείας στους αγώνες του Τριφυλλιού στο Champions League. Δυστυχώς ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν του επέτρεψε να επιστρέψει ίδιος. Με το Τριφύλλι συμπλήρωσε 72 συμμετοχές και 14 γκολ. Αναμφίβολα κορυφαίες στιγμές του αποτέλεσαν το γκολ από το κέντρο του γηπέδου κόντρα στην Άρσεναλ και το απίστευτο τέρμα που είχε σημειώσει κόντρα στην Χαλκηδόνα του μετέπειτα “πράσινου”  Πιέρ Έμπεντε.

Δείτε το γκολ του  στο 4:33

Σεμπάστιαν Ρομέρο:

O “τσιρόλα” ήρθε στο Τριφύλλι το 2006. Παρόλο που στα φιλικά του καλοκαιριού έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στα επίσημα παιχνίδια δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό που λέμε “παλτό”, όμως είχε δώσει την εντύπωση ότι μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Αποχώρησε το 2008 μετρώντας 59 συμμετοχές και 5 γκολ.

Σεμπάστιαν Λέτο:

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους και την ίδια ώρα άτυχους ποδοσφαιριστές. ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2009 ( το Τριφύλλι τον αγόρασε από την Λίβερπουλ αλλά την προηγούμενη χρονιά είχε παίξει δανεικός στον Ολυμπιακό) και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-2010. Μετά την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ το 2011, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε την “κίνηση ματ” τοποθετώντας τον σε θέση σέντερ φορ. όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Την ώρα που ο Αργεντίνος σκόραρε συνεχώς το μακροχρόνιο πρόβλημά του στο γόνατο έκανε την εμφάνισή του και τον έθεσε νοκ άουτ από το υπόλοιπο της σεζόν.  Αφού παραχωρήθηκε δανεικός στην Κατάνια την σεζόν 2012-2013 αποτέλεσε παρελθόν.  Τον Φλεβάρη του 2015 στάθηκε ξανά άτυχος, αφού ενώ γυμνάζονταν του έπεσαν τα βάρη στο κεφάλι. Από τον τραυματισμό αυτό δεν επέστρεψε ποτέ ο ίδιος. Τελικά γύρισε πίσω στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό το 2016. Μπορεί να μην είχε πλέον την ταχύτητα και την έκρηξη του παρελθόντος όμως η μπάλα δεν ξεχνιέται. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017. Στην πρώτη του θητεία σκόραρε 23 γκολ σε 64 παιχνίδια και στην δεύτερη 12 σε 34.

Λουτσίανο Φιγκερόα:

O “Λούτσο” αποτέλεσε μία τεράστια μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2013. Εξάλλου επρόκειτο για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή  με πέρασμα από σπουδαίες ομάδες και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ( ήταν συμπαίκτης του Μέσι). Στον Παναθηναϊκό δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες και δεν άργησε να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. H θητεία του με τα πράσινα έληξε στα τέλη του 2013 αφού ο ίιδος δεν μπορούσε να αρνηθεί την πολύ καλή οικονομικά πρόταση της  Τζοχόρ από την Ινδία. Με το Τριφύλλι σκόραρε 6 γκολ σε 16 εμφανίσεις, ένα εκ των οποίων κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Λούκας Βιγιαφάνιες: 

O “Βίγια” ήρθε από τον Παναιτωλικό τον Iανουάριο του 2016. Στα δύο χρόνια που διήρκεσε η πρώτη του θητεία με τον Παναθηναϊκό πρόσφερε πολλές όμορφες στιγμές. Αποχώρησε το 2018 με προορισμό την τούρκικη Αλάνιασπορ, ενώ πριν λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του στο Τριφύλλι. Στην πρώτη του θητεία μέτρησε 63 συμμετοχές και 9 τέρματα.

Κριστιάν Λεντέσμα:

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2016 με μεγάλες προσδοκίες τις οποίες ωστόσο δεν δικαίωσε ποτέ. Είχε εξαιρετική κάθετη πάσα όμως η ταχύτητά του αποτελούσε το μεγάλο μείον του. Αποχώρησε τον Γενάρη του 2017. Στον Τριφύλλι μέτρησε 6 εμφανίσεις και 3 τέρματα.

Λαουτάρο Ρινάλντι:

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επέμενε για την απόκτησή του από την Αρχεντίνος Τζούνιορς όμως δεν δικαιώθηκε σε καμία περίπτωση. Ο 27χρονος σήμερα επιθετικός μέτρησε 8 εμφανίσεις δίχως να σημειώσει κάποιο τέρμα.

 

Aντρές Τσάβες

Ο “Κομαντάντε” ήρθε στην χώρα μας το 2017. Παρόλο που στο ντεμπούτο του σκόραρε κόντρα στον Πλατανιά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όχι ότι ήταν κακός παίκτης, αλλά οι συνθήκες τότε στην ομάδα ήταν περίεργες όσον αφορά τα οικονομικά. Έφυγε τον Γενάρη του 2018. Με τα πράσινα αγωνίστηκε 6 φορές και σημείωσε 1 τέρμα.

Eμάνουελ Ινσούα:

Τελευταίος σε αυτή τη λίστα είναι ο Ινσούα. Ο αριστερός μπακ που βοήθησε το Τριφύλλι με την ταχυδύμανη το πάθος και την μαχητικότητά του.  Ήρθε το 2017 και έμεινε ελεύθερος την φετινή σεζόν. Με τα πράσινα αγωνίστηκε 60 φορές σημειώνοντας και 4 τέρματα.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.