Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, ο διαιτητής που θα διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (25/09, 21:00) ανακοινώθηκε και ακούει στο όνομα, Σιμόνε Σότσα.
Η ΕΠΟ είχε γνωστοποιήσει την διαθεσιμότητα του Ιταλού διαιτητή από την Πέμπτη (21/09), ωστόσο ο Στιβ Μπένετ είχε σταθεί “εμπόδιο” καθώς επέμενε στον ορισμό του Σιδηρόπουλου (πρώτος διαιτητής) και του Παπαπέτρου (VAR). Παρόλα αυτά, ο Άγγλος υπέβαλε την παραίτηση του και ο δρόμος για την έλευση των ξένων διαιτητών άνοιξε.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όλη η ομάδα διαιτησίας του αθηναϊκού θα είναι από την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου και του τέταρτου διαιτητή αλλά και του AVAR. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, ενώ Έλληνας θα είναι μόνο παρατηρητής του αγώνα. Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι ορισμοί έγιναν από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο.