Μπούκουρας blog: Δεν χρειάζεται πλέι μέικερ για να κερδίσει τον Άρη..

Διαφήμιση

 

Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… αριστερό και στην Basket League, με τους Πράσινους να γνωρίζουν ήττα-ντροπή από τον Άρη στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος και μετά την πρώτη αγωνιστική της Euroleague μεγάλωσαν τον προβληματισμό γύρω από την ομάδα.

Το Τριφύλλι ωστόσο έχει δεδομένα και σταθερές που δεν μπορούν να αλλάξουν. Ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε και τη φετινή σεζόν στη βάση της εξίσωσης “έσοδα-έξοδα”, έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην Euroleague, που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους προϋπολογισμούς των περασμένων ετών.

Διαφήμιση

Όμως είναι σαφές πως οι Πράσινοι και με αυτό το μπάτζετ, χωρίς πλέι μέικερ και με όσα νωρίς κι αν είναι στη σεζόν, θα έπρεπε να είχαν κερδίσει τον Άρη. Μία νεανική ομάδα, που χωρίς ίχνος προσβολής, δύσκολα θα μπορέσει να παλέψει ακόμα και για την είσοδο στα play offs.

Το Τριφύλλι μπήκε με το “καλημέρα” σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την υπόθεση πρώτη θέση και πλεονέκτημα έδρας στην Basket League, όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Κανείς δεν διασφαλίζει πως το μειονέκτημα έδρας είναι απαγορευτικό για την υπόθεση πρωτάθλημα, όπως φυσικά και το αντίθετο.

Διαφήμιση

Το σημαντικό είναι ότι στα δύο πρώτα σοβαρά επίσημα παιχνίδια, καθώς υπήρχαν και τα ματς του Super Cup, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών, με παίκτες και εμφανίσεις που προβλημάτισαν και που θα πρέπει άμεσα να βρουν τον σωστό δρόμο που θα τους οδηγήσει στην εύρεση χημείας.

Προφανώς και τίποτα δεν χάθηκε στην πρώτη αγωνιστική της Euroleague και της Basket League, αλλά είναι δεδομένο πως αν οι Πράσινοι πορευτούν με τη νοοτροπία που παρουσίασαν ως τώρα στα δύο πρώτα ματς στο υπόλοιπο της χρονιάς τότε η περσινή σεζόν θα φαντάζει καλύτερη από τη φετινή.

Και θα είναι κρίμα πραγματικά, γιατί σχεδόν σε όλες τις θέσεις, με εξαίρεση το “4”, ο Παναθηναϊκός του μικρού μπάτζτετ είναι ενισχυμένος σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι οι καλύτερες σε σχέση με οικονομικά δεδομένα, με τον Δημήτρη Πρίφτη να αποτελεί στην παρούσα φάση την πιο ορθολογική επιλογή των ανθρώπων του Τριφυλλιού.

Ο Έλληνας προπονητής έχει κι εκείνος φυσικά το δικό του μερίδιο ευθύνης στο κακό ξεκίνημα των Πράσινων, όμως ακόμα και οι δηλώσεις του αποδεικνύουν πως έχει πλήρη επίγνωση τόσο της κατάστασης, όσο και του “φορτίου” που έχει στην πλάτη του. Και το σημαντικό είναι ότι έχει στόχο και πλάνο για να επιτύχει ο Παναθηναϊκός.

Το Τριφύλλι θέλει χρόνο. Μαζί και οι παίκτες της ομάδας, παλιοί και νέοι, που πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία του νέου τεχνικού. Ίσως το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο Κέντρικ Πέρι, που κατά τη διάρκεια των φιλικών παιχνιδιών έδειχνε να είναι ο πιο προσαρμοσμένος παίκτης των Πράσινων, αλλά οι εμφανίσεις του απέναντι σε Μονακό και Άρη χαρακτηρίζονται επιεικώς… κακές.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το “σαφάρι” για την εύρεση ενός πλέι μέικερ, μην έχοντας ακόμα καταφέρει να βρει την περίπτωση που θα κάνει “κλικ” στον Πρίφτη, αφού οι Πράσινοι δεν θα πάρουν παίκτη απλά για να γεμίσουν το ρόστερ. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη με την οικονομική κατάσταση του Τριφυλλιού, όμως ουδείς είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει. Το αντίθετο…

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Άρη, απλά… απογοήτευση. Το να κερδίζεις σε ένα παιχνίδι 19 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο τέλος να καταφέρνεις να χάσεις και με 10 είναι “έγκλημα”. Όπως επίσης και το να δέχεσαι 35 πόντους από έναν παίκτη, αλλά και 57 μέσα σε ένα ημίχρονο, δείχνοντας ανήμπορος να αντιδράσεις. Και αυτό δεν είναι θέμα προπονητή. Θα πάρει 3-4 τάιμ άουτ; Ναι. Αλλά όταν οι παίκτες εμφανίζουν τέτοια εικόνα μέσα στο παρκέ, γιατί δεν ήταν μόνο 1 ή 2, τότε δεν απομένουν και πολλά, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός είχε 2 πλέι μέικερ. Θα είχε δημιουργία. Εκτέλεση θα είχε;

Πλέον οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της φετινής σεζόν, με τον κόσμο στο πλευρό του και με ένα επιπλέον “βάρος” από τις δύο πρώτες ήττες. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα δώσουν σίγουρα διαφορετική “νότα” στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες του Τριφυλλιού να καλούνται να εμφανίσουν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ.

Υ.Γ. Τώρα είναι που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τον κόσμο του. Κάποτε συνηθιζόταν να λέγεται πως είναι ο 6ος παίκτης. Φέτος, λοιπόν, είναι πραγματικά ο πρώτος.

Υ.Γ.2 Πολλή συζήτηση για τον Πέρι. Εν μέρει όχι αδικαιολόγητη, αλλά πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Υ.Γ.3 Αυτοί που καλούν τον κόσμο να μην πάει στο γήπεδο, έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους;

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.