1972: Όταν τα “Φίνα κορίτσια” κατακτούσαν το δεύτερο τους Πρωτάθλημα!

mpala volley
Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 1972 η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ κατέκτησε το δεύτερο και συνεχόμενο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας, όντας και αυτή τη φορά αήττητη.

Διαφήμιση

Η διοργάνωση διεξήχθη στην Καβάλα με έξι ομάδες, αγωνιζόμενες μόνο έναν γύρο. Οι συμμετέχοντες ήταν από το πρωτάθλημα Κέντρου της Ελλάδας στην οποία βρισκόταν ο Παναθηναϊκός και το ΑΚΘΑ( Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων Αθηνών), από της Θεσσαλονίκης( Ηρακλής, Άρης) και από της Περιφέρειας ( Καβάλα, Εθνικός, Αλεξανδρούπολη)

Οι “Πράσινες” επικράτησαν με 3-0 στα σετ στα τέσσερα πρώτα ματς, ενάντια στον Άρη, στον Εθνικό, στον Ηρακλή και απέναντι στην ομάδα της Καβάλας.

Διαφήμιση

Πριν την τελευταία αγωνιστική το Τριφύλλι βρισκόταν ισόβαθμο με το Αμερικάνικο Κολλέγιο, το οποίο και νίκησε δύσκολα με 3-2 σετ σε έναν άτυπο αλλά συναρπαστικό τελικό.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος, ο Παναθηναϊκός μετρούσε ήδη τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας και άλλα 4 πρωταθλήματα Κέντρου και αυτά συνεχόμενα.

Διαφήμιση

Τα σετ του τελικού Παναθηναϊκός – ΑΚΘΑ ήταν: 15-5, 5-15, 15-13, 13-15, 15-9.

 

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.