1972: Όταν ο “Εξάστερος” πήγαινε ολοταχώς για το δέκατο πρωτάθλημα!

Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 1972 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε το αντίπαλο δέος της εποχής, την ΑΕΚ, σε ένα ματς στο οποίο το “Τριφύλλι” ήθελε πάση θυσία την νίκη για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαφήμιση

Οι “Πράσινοι” του Κώστα Μουρούζη, οι οποίοι διέθεταν στο ρόστερ τους τα τέσσερα Κ, Κόντο, Κορωναίο, Κοκολάκη, Κέφαλο, επικράτησαν επί των “Κιτρινόμαυρων” με σκορ 61-56 και παρέμειναν πρώτοι με συγκάτοικο τον Ολυμπιακό.

Λίγες ημέρες αργότερα οι δύο “αιώνιοι” θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει νικητής από αυτήν την μάχη.

Διαφήμιση

Ήταν το 10ο συνολικά πρωτάθλημα του και ο 11ος συνολικά τίτλος.

Πλην των προαναφερθέντων, ο “Εξάστερος” αποτελούνταν από τους Ιορδανίδη, Κυρίτση, Δημαρά, Παπάζογλου, Παπαντωνίου, Παναγιωτάκο, Πέππα, Χαϊκάλη, Κέρκλαντ, Ζεγκλερπ, Παρασκευά και Ζωγράφο.

Διαφήμιση

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.