1952: Όταν υπέγραψε στο “Τριφύλλι” ο Λάκης Πετρόπουλος

Διαφήμιση

Σαν σήμερα στις 12 Ιουλίου του 1952 εντάχθηκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ο, τότε, 19χρονος επιθετικός, Λάκης Πετρόπουλος, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα που αγάπησε περισσότερο.

Διαφήμιση

Ο “Ζεν Πρεμιέ” του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε αρχικά από τα “Τσικό” των Πρασίνων και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον Αστέρα Ζωγράφου, όπου εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Χρειάστηκαν 6 χρόνια για να ξαναγυρίσει στο “σπίτι” του και σε αυτό βοήθησε ο Άγγλος τεχνικός Χάρι Γκειμ, ο οποίος ζήτησε την άμεση ανάκληση του στο “Τριφύλλι”, καθώς έβλεπε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα .

Διαφήμιση

Ο Λάκης Πετρόπουλος, ως ποδοσφαιριστής, έμεινε στον Παναθηναϊκό για 9 χρόνια κατακτώντας 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 1 Κύπελλο και 7 Πρωταθλήματα Αθηνών.

Το 1963, δύο χρόνια αφού είχε “κρεμάσει” τα παπούτσια του, γίνεται βοηθός προπονητή στους “Πράσινους”. Τη θέση αυτή είχε μέχρι και το 1968, ως βοηθός του Στέφαν Μπόμπεκ και του Μπέλα Γκούτμαν, μέχρι που ανέλαβε πρώτος εκείνη την χρονιά.

Διαφήμιση

Παρέμεινε μέχρι και το 1970 οδηγώντας την ομάδα σε ντάμπλ και σε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ένα χρόνο μετά παρέδωσε την… βάση και τον κορμό της ομάδας στον Φέρεντς Πούσκας και αυτός με την σειρά του τον κράτησε στα ύψη, καθοδηγώντας τον στον άθλο του Γουέμπλεϊ.

Την τριετία 1972-1975 ανέλαβε τον Ολυμπιακό του Γουλανδρή, με τον οποίο κατάκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Το 1982 ξαναγύρισε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κέρδισε το κύπελλο Ελλάδας ενώ έχασε το πρωτάθλημα σε αγώνα μπαράζ.

Ο Λάκης Πετρόπουλος “έσβησε” στις 30 Ιουνίου 1996 σε ηλικία 64 ετών από καρδιακή προσβολή στη διάρκεια περιοδείας βετεράνων ποδοσφαιριστών στις ΗΠΑ.

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.