Σαν σήμερα: Ο Απόστολος Νικολαΐδης του.. χάριζε τον τίτλο!

Διαφήμιση

Σαν σήμερα πριν από 95 χρόνια (1925) ο Απόστολος Νικολαΐδης , με γκολ του χάριζε στον Παναθηναϊκό, το 2ο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ΕΠΣΑ(Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας).

Διαφήμιση

 

Σύλλογος μεγάλος..δεν υπάρχει άλλος.. λέει εξάλλου και ο ύμνος του. Έτσι και τότε, το “Τριφύλλι”ήταν ο κορυφαίος σύλλογος, εκείνης της εποχής. Σήκωσε αήττητος την κούπα, με αντίπαλο στον τελικό μια νέα ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστούσε αργότερα και θα γινόταν ο ανταγωνιστής του. Το όνομα αυτής της ομάδας, ΑΕΚ(Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως). Η “ένωση”,ιδρύθηκε λίγους μήνες πριν το πρωτάθλημα, που διοργάνωσε η ΕΠΣΑ. Ήταν ένας σύλλογος που προσέλκυσε τους Κωνσταντινουπολίτες ποδοσφαιριστές άλλων σωματείων και τους αποδυνάμωσε. Π.χ. τον προηγούμενο πρωταθλητή της ΕΠΣΑ, Απόλλων Σμύρνης.

Διαφήμιση

Το πρωτάθλημα, χωρίστηκε σε δύο ομίλους, τον Α’ (5 ομάδες )και τον Β'(4 ομάδες). Στην επόμενη φάση, πέρναγαν οι δύο πρώτοι, οι οποίοι κοντραριζόντουσαν, με τους δύο πρώτους του άλλου ομίλου και στη συνέχεια οι νικητές παίζανε έναν τελικό, απ’ τον οποίο έβγαινε ο Πρωταθλητής.

Διαφήμιση

Ο Α’ όμιλος είχε ομάδες όπως: τον Ατρόμητο, τον Αίαντα Αθηνών, την Αρμενική Ένωση, τον Αθηναϊκό και τον Π.Ο. Λένορμαν. Ο Β όμιλος είχε: τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Σμύρνης και το ΠΣ. Γουδί.

Οι “πράσινοι” ως πρώτοι, του ομίλου με 6 βαθμούς, υποδέχτηκε τον Ατρόμητο στα ημιτελικά, τον οποίο νίκησε με 4-0. Η ΑΕΚ απέναντι στην Αρμενική Ένωση, πήρε την νίκη με 1-0 και την έστειλε στον τελικό, κόντρα στον “αήττητο” Παναθηναϊκό.

Ο τελικός ήταν υπόθεση ενός ανθρώπου, που τιμήθηκε όσο κανείς άλλος στο “τριφύλλι”,ο Απόστολος Νικολαΐδης εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι και αυτό ήταν αρκετό για να χαρίσει το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό και να χαροποιήσει τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή την σύνθεση πήρε το πρωτάθλημα αήττητος: Λ. Καλογερόπουλος (τερμ.), Μιχαήλ Κρίσπης, Απόστολος Νικολαΐδης, Καντώνης, Λουκάς Πανουργιάς , Λ. Βλαχόπουλος, Σταθόπουλος, Ζάκκας, Σωτήριος Ασπρογέρακας, Χρυσοχοΐδης, Σούτσος Γρηγοριάδης(τερμ.), Ανδρίτσος, Γεωργιάδης, Θ. Ασπρογέρακας, Περαντάκος, Τριανταφύλλης, Πανάς, Σιδηρόπουλος, Βασιλείου.

 

Δεν είμαστε μια συνηθισμένη αθλητική ιστοσελίδα. Το trifilara.gr ήρθε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό. Και θα το κάνει… Δεν θα διαβάσετε στο trifilara.gr νέα από όλες τις ομάδες. Για την ακρίβεια θα ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα μονάχα για τον Παναθηναϊκό και όλα τα τμήματα του συλλόγου.